Rouwboek

Het boek ” Op zoek naar RouwVerlichting” is geschreven door Marlène Raaijmakers ,  psycholoog, en Anita de Gouw, beeldend therapeut.
Het boek beschrijft een methode waarbij gewerkt wordt met verbale en beeldende werkvormen, het heeft dan ook 2 kanten: het ene deel beschrijft de theoretische achtergrond (Theorie) en als u het boek omdraait heeft u het deel waarin de 12 bijeenkomsten worden beschreven (Praktijk).

Van de trainers die deze rouwmodule aan willen bieden, wordt verwacht dat zij op professionele manier kunnen werken met rouwenden en inzicht en ervaring hebben op het gebied van beeldende therapie.

De module is bedoeld voor mensen die na het overlijden van een dierbare, behoefte hebben om stil te staan bij hun verlies en dit willen delen met lotgenoten. Basisgedachte van de module is het zoeken naar het troostrijke, steunende in diverse situaties die met het verlies gepaard gaan. Deze troostrijke aspecten worden op beeldende wijze vastgelegd, waardoor ze deelnemers later tot steun kunnen zijn en eventueel aanleiding kunnen zijn tot een gesprek over de overledene met hun omgeving. Er wordt o.a. stilgestaan bij het moment van overlijden, de begrafenis of crematie. Dierbare herinneringen worden opgehaald maar er is ook aandacht voor de toekomst, zonder de overledene.

GetAttachment-1
De prijs van het boek bedraagt €25,-
Het boek is alleen nog te verkrijgen in combinatie met deelname aan de bijbehorende eendaagse training .
zie voor meer informatie bij ” Training Rouwverwerking professionals” op deze website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s