Na het verlies van een dierbare komen er vaak veel gevoelens op u af.
In het dagelijks leven gunt u zichzelf misschien niet de ruimte om stil te staan bij het verlies. Soms blijven de pijn en het gemis na het overlijden van een dierbare zo groot dat het niet lukt om uw leven weer op de rails te krijgen.
Tijdens een individuele therapie gaan we met u op zoek naar passende, werkvormen die uitdrukking geven aan uw gevoelens. Soms vragen eerdere levensgebeurtenissen of verliezen op dit moment ook weer uw aandacht. Naast beeldende materialen kan ook gewerkt worden met gedichten, met b.v. foto’s, kleding of een dierbaar voorwerp van de overledene. U maakt iets tastbaars wat u tot troost of steun kan zijn, het gemaakte werk kan ook aanleiding geven om weer eens met mensen uit uw omgeving in gesprek te raken over de overledene. Soms merkt u pas jaren na een verlies dat u nog behoefte heeft aan rouwverwerking, ieder rouwproces is namelijk uniek.
Naast individuele therapie bieden we een lotgenotengroep, “Behandelmodule Rouwverwerking”. We werken volgens de methode uit het boek “Op zoek naar Rouwverlichting”. In deze behandelmodule leert u samen met een kleine groep lotgenoten anders omgaan met het verlies en met de gevoelens die daarbij horen. We werken op een actieve en positieve manier aan de verwerking van het overlijden en gaan op zoek naar dat wat voor u troostrijk is. Omdat praten over, of voelen van uw ervaringen of emoties niet altijd gemakkelijk is, gebruiken we naast gesprek ook creatieve materialen, muziek, herinneringen en verhalen om de belangrijkste thema’s rondom uw verlies op een persoonlijke wijze uit te werken.
Regelmatig organiseren we eenmalige herinneringsbijeenkomsten. U haalt herinneringen op aan uw dierbare en maakt hierbij een tastbare herinnering. U kunt individueel deelnemen, maar u kunt hierbij ook denken aan een herdenkingsbijeenkomst met vrienden en/of familie b.v. rond de verjaardag van de overledene.