Anita de Gouw

 

Sinds 1984 ben ik werkzaam als beeldend therapeut binnen de GGZ. Ik heb jarenlange ervaring in het werken met jong volwassenen, volwassenen en senioren met diverse problematieken en aandachtsgebieden, o.a. problemen als gevolg van ingrijpende levensgebeurtenissen, angst,-en depressieproblematiek. De laatste 15 jaar heb ik me gespecialiseerd in het werken met senioren.

Sinds 1994 heb me verdiept in het werken met Levensverhalen en Rouwverwerking.

Mijn Werk

 Ik richt mij in mijn werk vaak op de kracht, het positieve en de mogelijkheden van de client. Mijn werkwijze is eclectisch,ik heb veel ervaring en kennis en maak gebruik van diverse methodieken, passend bij de persoon en de hulpvraag. Ik gebruik vaak de metafoor van een kast met veel verschillende laatjes, ik gebruik datgene wat aansluit. Vertrouwen en veiligheid zijn basisvoorwaarden.

Rouwverwerking 

Al vele jaren werk ik met diverse beeldende werkvormen met rouwverwerking, individueel afgestemd op de persoonlijke behoeften van de nabestaande.

Samen met psycholoog Marlene Raaijmakers heb ik een module ontwikkeld                              “Op zoek naar RouwVerlichting”, een module met verbale en beeldende werkvormen”.                 Hier is inmiddels een boek van verschenen.

Werken met levensverhalen methode ‘Op zoek naar zin’

Al tientallen jaren ben ik geboeid door het werken met Levensverhalen. Ik heb ruime ervaring met de methode ‘Op zoek naar Zin’. Ik heb hiervoor trainers opgeleid om met deze specifieke methode aan de slag te kunnen. Dit heb ik gedaan op het Trimbos instituut, tevens heb ik de methode herschreven voor psychiatrische cliënten in langdurende zorg.

Workshops*

Ook geef ik workshops op het gebied van beeldend werken, teambuilding, familie/vriendendagen.

( *niet vergoedt door de zorgverzekeraars)

Prive

Zelf ben ik graag op een ontspannen, veelzijdige manier creatief aan het werk.

Registraties i.v.m. vergoedingen:

Ik ben aangesloten bij                                                                                    bij de NFG(nr.8660), FVB(nr. 1142), SRVB, NvBT  en bij het  RBCZ

                                                                                                                    KvK: 62476068 Anita de Gouw Beeld&Rouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s